Tips voor de verzorging van hondenpoten en behandeling van pootverwondingen

-Nagels knippen: De frequentie van het knippen hangt af van het ras en hoe actief je hond is. Over het algemeen moeten de nagels maandelijks worden geknipt.
  
- Hydrateer: Als de poten van je hond te droog worden, kunnen ze barsten en bloeden. Gebruik alleen vochtinbrengende crèmes die speciaal voor honden zijn bedoeld. Middelen voor mensen kunnen de voetzolen te zacht maken.
  
- Eerste hulp: Als de poten van je hond een kleine snee of wond hebben, maak deze schoon met een antibacteriële oplossing, breng een antibacteriële crème aan en wikkel de poot lichtjes in een verband. Diepere snijwonden moeten door een dierenarts worden beoordeeld, omdat dit kan wijzen op een groter probleem, zoals een peesscheur.
  
- Rustig opbouwen met beweging: Honden moeten wennen aan nieuwe activiteiten, dus bouw een nieuw trainingsprogramma geleidelijk op. Net als mensen kunnen honden blessures oplopen door te rennen. Rennen op asfalt en andere harde oppervlakken legt extra druk op de poten van honden.
  
- Pootverzorging in de zomer: Het is belangrijk om te onthouden dat de stoep en asfalt gevaarlijk heet kunnen worden voor de poten van je hond. Als het te heet is voor blote voeten, is het ook te heet voor poten. Probeer je hond ’s ochtends of ’s avonds uit te laten als het buiten heet is. Loop, indien mogelijk, op gras.
  
- Brandwonden aan poten: Als de poten van je hond verbrand raken, raadpleeg dan een dierenarts. Koel de poten intussen onder stromend water en verbind ze.
  
- Pootverzorging in de winter: Droge en koude winterlucht kan leiden tot gebarsten poten. De blootgestelde huid van de voetzolen loopt ook risico op bevriezing. Hondenlaarsjes zien er misschien grappig uit, maar ze zijn ideaal om poten te beschermen tegen ijs, sneeuw, zout en strooizout.
  
- Strooizout: Veel strooiproducten bevatten calciumchloride en natriumchloride, die de poten kunnen beschadigen en blaren en zweren kunnen veroorzaken. Sommige van deze chemicaliën zijn giftig als je hond ze oplikt. Zorg ervoor dat de laarsjes van je hond goed passen. Ze moeten goed blijven zitten, maar niet zo strak dat ze het looppatroon van je hond veranderen.
  
- Alternatief voor laarsjes: Als je hond geen laarsjes wil dragen, probeer dan Vaseline of een pootbalsem aan te brengen. Dit zijn goede barrières tegen zout. Vergeet niet hun poten af te vegen na een wandeling buiten, zelfs na een korte wandeling.
  
- Problemen voorkomen: Controleer de gebieden waar je hond loopt en speelt om ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van vuil. Vermijd tijdens het wandelen plaatsen met gebroken glas, metalen stukken en andere gevaren. Als je ergens niet blootsvoets zou willen lopen, laat je hond daar dan ook niet lopen.

© 2017 - 2024 Van Beek dierenwinkel | sitemap | rss